dinsdag 15 juli 2014

Summerproof nagels in 5 stappen.

Kan die welverdiende zomervakantie jou niet lang genoeg duren? I feel you. Zomer staat in veel gevallen gelijk aan relaxen en veel vrije tijd wat betekent dat je genoeg momenten hebt om je nagels summerproof te maken! Wil je graag jezelf een manicure geven? Lees dan verder voor alle tips en tricks.

Foto van: Girlscene

Geef jezelf even de tijd om je nagels te verzorgen en je kan er weer een paar weken tegenaan! Met de juiste producten en tools zien je nagels er tiptop uit en is het lakken van je nagels een eitje. Zomer is daarnaast de perfecte tijd om te experimenteren met kleur: van nude tot neon. Alles kan en alles mag. Volg de stappen en je nagels zijn binnen no time klaar voor de zomer(vakantie).

Stap 1: Vijlen                                                                                                                                              Begin bij het begin en haal de laatste restjes oude nagellak eraf. Dan heb je een goed canvas om je ritueel voor summerproof nagels te beginnen. Het beste is om je manicure (of pedicure) te beginnen met het vijlen van je nagels. Kies een goede vijl, zoals een glasvijl, en vijl de nagels in één richting totdat het de juiste vorm en lengte heeft die jij voor ogen hebt. 

Stap 2: Verzorgen                                                                                                                                      
Voordat je nagelverzorging aanbrengt is het een goed plan om eerst je nagelriemen in te smeren met een olie of speciale nagelriemcrème. Aanraders zijn Lush Lemony Flutter en Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Cream. Zodra dat ingetrokken is duw je met een bokkenpootje of de dop van een Herôme nagellak flesje (zie foto) de nagelriemen terug. Dat maakt je nagels optisch langer en geeft je meer ruimte om bij stap 4 de nagellak aan te brengen. Neem ook de tijd om even de witte velletjes bij de nagelriemen van het nagelbed te verwijderen. Maak vervolgens je nagels weer vetvrij met een beetje nagellak remover.
Wie weet heb je last van splijtende nagels of zijn je nagels verkleurd omdat je geen basecoat gebruikt. Dan heb je nu de mogelijkheid om je nagels goed te verzorgen! Voor elk probleem is er een speciale nagellak op de markt. Essie Millonails werkt bijvoorbeeld tegen splijtende en scheurende nagels en Herôme Natural Nail Whitener licht vergeelde nagels op. 
Tijd over? Scrub dan vooraf je handen en onderarmen waarbij je de focus legt op (de huid tussen) je vingers en de nagels. Breng daarna een verzorgende handcrème aan.
Stap 3: Basis                                                                                                                                              
Dient de nagelverzorging die je bij stap 2 gebruikt niet als basecoat? Dan is het aan te raden om een basis aan te brengen! Het is voor veel meiden misschien een stap die nutteloos lijkt of te veel tijd in beslag neemt, maar toch is een basecoat heel belangrijk. Vooral felle kleuren - zeker rode nagellak - laten vaak een waas achter op je nagels die je niet makkelijk wegkrijgt. Wil je voorkomen dat je de verkleurde nagels moet laten uitgroeien? Dan mag een basecoat echt niet ontbreken! Bovendien helpt een basecoat om je nagellak zo lang mogelijk mooi te houden.
Stap 4: Lakken                                                                                                                                           
Het verzorgende deel van de manicure is nu klaar. Dat ga je nu over naar het leukere werk: het lakken van je nagels! Kies een vrolijke kleur uit (of houd het bij een mooie nude) en breng dit aan op de droge basecoat. Less is more bij nagellak, dus kies liever voor twee dunnere lagen dan één dikke laag nagellak. Sommige lakjes dekken in één keer goed, maar over het algemeen geven twee lagen het beste resultaat.
Stap 5: Topcoat                                                                                                                                         
Net zoals een basecoat is ook een topcoat onmisbaar om je nagellak langer mooi te houden. En het leuke is dat je met je topcoat kunt variëren! Misschien houd je van een super glanzende lak of juist een matte finish. Of is een party topcoat meer jouw ding? Anywayhier lees je alles wat je moet weten over topcoats en waarom jij het moet gebruiken.
Et voilà: bewonder je summerproof nagels!
Wat gebruik jij voor een at home manicure? Wat is je favoriete zomer nagellak?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten